Erzincan tulum cheese registered by the European Union

Erzincan tulum cheese has received geographical indication (GI) registration from the European Union. With this recognition, the traditional Turkish cheese is now officially protected across all EU member states, securing its name, origin, and authenticity on an international level.

The European Commission has officially granted geographical indication (GI) registration to Erzincan tulum cheese completing the process for its inclusion in the EU's register of protected designations of origin.

Made from sheep's milk and traditionally matured for at least four months in sheep or goat skin or barrels, the cheese is known for its off-white color, crumbly texture, and rich, salty flavor.

The EU statement emphasized that Erzincan tulum cheese is the product of centuries-old local know-how and the region's unique climate, flora, and geography, which shape the flavor and quality of the milk used.

With this designation, Erzincan tulum cheese is now protected across all EU countries, and it can only be produced in designated areas using traditional methods outlined in the certification.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.