Turkish cuisine | How to cook Lettuce Covered Lamb [Kuzu Kapama]

Kuzu Kapama, Lettuce Covered Lamb, is a Turkish dish in which tender lamb meat and vegetables are cooked slowly in their own juices.

Here is how you can cook this delicious Turkish meal:

Place the lamb pieces together with water in a large pot. Add scallions, parsley leaves and salt.

Cover the lamb pieces with lettuce or Swiss chard leaves, cover the lid and cook over low flame until the lamb is cooked, about 45 minutes to an hour.

Note: If you would like to add slurry to this dish, whisk 2 egg yolks, juice of 1 lemon, 1 tbsp. flour and ½ cup of the cooking liquid.

Then add this back into the pot, cook for another 5 minutes then serve immediately.

Ingredients:

1 Leg of lamb, bones removed, cut into 8 pieces

½ cup of Water

½ bunch Scallions, sliced

½ bunch Parsley leaves

10-15 Lettuce or Swiss chard leaves

2 tbsp. Salt

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.