Türkiye’s Maraş çöreği secures EU geographical indication

Maraş çöreği, a traditional bun from Türkiye's Kahramanmaraş province, has been granted EU geographical indication status, Agriculture and Forestry Minister İbrahim Yumaklı announced Monday.

In a post on the Turkish social media platform NSosyal, Yumaklı said the pastry is now the latest product from Kahramanmaraş to receive EU registration, joining Çağlayancerit Cevizi (walnut) and Maras Tarhanası, a fermented specialty.

"With this, the number of our EU-registered products has reached 44," he noted.

Yumaklı added that the centuries-old culinary heritage of Kahramanmaraş "continues to cross borders."

According to details shared by the minister, Maraş çöreği stands out for its distinctive preparation, stone-oven baking, and traditional methods. The bun has long been a staple on tables during the Muslim holy month of Ramadan.



X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.