Yellow watermelon special fruit of ancient seed

Farmers in northwestern Turkey are hoping to power-up fruit sales with help from an ancient seed.

Work is ongoing to harvest special watermelons sporting a yellow skin using an ancestral seed used by farmers in centuries past, said Necmettin Yoldaş, the state agriculture and forest director in Bilecik, a province in northwestern Turkey.

"We should contribute to the agricultural economy of our province by giving prominence to highly productive value-added goods," Yoldaş added.

"We will always stand with our producing farmers," he said.

The yellow watermelon seeds are reportedly capable of adapting to the environmental conditions of the region.

In ancient times, yellow watermelon was cultivated before the red variety, which is a Turkish favorite.

High in vitamins A and C and beta carotene, it is a nutrition powerhouse, and is low-cal, at just 46 calories a serving.

Yellow watermelon has a sweeter flavor and a thicker rind than the red variety.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.